2009. július 26., vasárnap

Hegyi menők

Míg a magyar csapat egy része Gösswein Csaba vezetésével a János-hegyen, egyéb vb-résztvevők egyéb hegyeken készülnek.
Marianne Andersen, négyszeres norvég vb-ezüstérmes (kétszer hosszútávon), mint honlapján írja, szülei hegyi kunyhójába vonult tíz napra. A házban nincs áram, így nagyvilági örömök nem terelték el figyelmét az edzésről. Érzékeny Achillese miatt (amivel már 2008-ban is bajlódott) kerékpározással egészítette ki a futásokat. Kétszer komolyabbat is edzett, 12x4 perces hegyi résztávokról számol be szerényen. Elégedetten tért vissza a civilizációba, csak azt sajnálja, hogy a vb előtt két héttel esedékes norvég hosszútávú bajnokságot ki kell hagynia, mivel nem akar sérülést kockáztatni.


Muottas Muragl

A svájci válogatott 6 tagja (Ines Brodmann, Caroline Cejka, Fabian Hertner, Matthias Merz, Baptiste Rollier, Marc Lauenstein) 24 napig a St. Moritz-közeli, 2450 m-en fekvő Muottas Muragl szálloda vendégszeretetét és a Thomas Bührer szövetségi kapitány tervezte edzésprogramot élvezi. Ines beszámolója szerint 1800 m környékére járnak le edzeni, csak aludni térnek vissza a szállodába. Matthias Merz bizakodik, hogy most is olyan hatékony lesz a magaslati edzőtábor, mint 2007-ben, amikor hosszútávú világbajnoki címet szerzett. Marc Lauenstein a maga edzésnaplója szerint az utóbbi hét napon 13 és fél órát edzett, 112.1 km távot teljesítve és 3420 m szintet legyűrve. Innen derül ki az is, hogy a lengyel férfiválogatott is a helyszínen készül (Robert Banach blogján van pár fotó).
Meglátjuk, melyik módszer a legcélravezetőbb. Hajrá János-hegyiek (és bükkiek és mecsekiek és alföldiek), hajrá magyarok!

2 megjegyzés:

  1. Detti ennél szerényebb körülmények között készül. Saját szóbácskájában alszik, úgy 280 méterrel a tengerszint felett és a munkahelyi teendők és a tikkasztó meleg miatt késő délután vannak a részint "magányos" edzései, és a nagyvilági örömök elterelik a figyelmét.
    nemelek

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, a magaslati edzésnek nincs párja!

    VálaszTörlés