2009. július 23., csütörtök

Tolvajok az O-Ringenen

Egy gombaszedő egy hátizsákra bukkant az Eksjö környéki erdőben. Szólt a rendőröknek, akik megkutatták a környéket, és több halom, nejlonba csomagolt, mohával letakart cuccot fedeztek fel, táskákat, ruhákat, valamint összesen 7 db terepkerékpárt. Még rakták a holmit a Polis feliratú utánfutóra, amikor megérkezett egy litván rendszámú kocsi, benne két, 20-25 éves fiatalemberrel. Őket az igazságos, ámde szigorú svéd rendőrség annak rendje és módja szerint letartóztatta.
Mint kiderült, a cuccokat az O-Ringen résztvevőitől és árusaitól lopták el, összesen több, mint 100.000 svéd korona (2.4 millió forint) értékben. Göran Nilsson, a rendezőbizottság titkára figyelmezteti a tájfutókat, hogy ügyeljenek jobban értékeikre.

6 megjegyzés:

  1. Érdekes, mennyire másképp tálalja a történteket a Népszabadság: http://www.nol.hu/lap/mozaik/20090724-sportos_tolvajok . Az mindenesetre biztos, hogy nem 10 millió korona értékű a cucc, és a hőkamerás keresés is nehezen hihető, valószínűbb a gombaszedés.

    VálaszTörlés
  2. talán magyarok voltak :) ?

    VálaszTörlés
  3. Az autó rendszámából nem ez következtethető ki.
    Közbiztonság szempontjából nekem, csak pozitív tapasztalataim voltak Skandináviáról. Igaz, hogy utoljára Kati O-Ringen szakaszgyőzelmekor jártam Svédországban, anno 1990-ben?
    Mindig példálózom vele, hogy Malmö és Stockholm között a 6 órás vonatúton meg sem fordult a fejünkben, hogy a peronon lévő polcokra felrakott hátizsákjainknak lába kelhet az út során.
    nemelek, az egyik névtelen

    VálaszTörlés
  4. De jó ez a számláló! Lehet, hogy 200 blog látogatót generáltam a pénteki lazarus -s levelemmel?
    Friss hír: két tájékozódási futó is fél éves skandináv tartózkodását kezdi meg heteken belül. Szabi Bandika Svédországba utazik, míg Koós Dia Finnországban folytatja tanulmányait.
    Nekemin,
    nemelek

    VálaszTörlés
  5. Igen, kösz a reklámot! És örvendetesek a skandináv utak, tételem szerint egy versenyző nemzetközi tájfutósikerre való esélye egyenesen arányos Skandináviában töltött percei számával.

    VálaszTörlés
  6. Így igaz, Ezért örülök, hogy a magyar feknőtt válogatott nagy részének van kinti klubja. Ők a sportágunk idegenlégiósaia.
    Hajra fiuk , lányokkeresétek a kapcsolatot.

    VálaszTörlés