2009. július 24., péntek

O-Ringen-milliomosok: Jansson & Johansson

Az élen nem történt meglepetés, így a nőknél Helena Jansson, a férfiaknál Martin Johansson nyerte az O-Ringen kiemelt elitkategóriáit. Helena -- erre az O-Ringen történetében elitben még nem volt példa -- minden napot megnyert (ma egy másodperccel jött jobbat Nigglinél), ebből úgy tűnik, akármilyen távon indul a vébén, nem lesz esélytelen. Persze a vébét nem a hazai terepén rendezik.


Öröm + 3.019.354 HUF

Martin Johansson két perccel növelni tudta előnyét Emil Wingstedthez képest, így Helenához hasonlóan ő is nagy, öt perc körüli előnnyel nyert. És ő is vb-éremesélyes.



Boldogság + 2.643.227 HUF

A nőknél Simone Niggli mögött a harmadik helyre Maria Magnusson jött be, negyedik Karolina A. Höjsgaard, kevéssel mögötte ötödik a cseh Eva Jureniková, aki Lenkei Zsolt svéd klubjának edzője. A hatodik helyre az első napi csillogás után kicsit visszaesett junior Jenny Lönnkvist küzdötte be magát.
A férfiaknál második Wingstedt, a harmadik helyért óriási harc dúlt a pályán. Végül Jonas Pilbladé lett a bronz, 12 másodperccel mögötte negyedik Fredrik Johansson, ötödik a harmadik helyről visszacsúszó Jani Lakanen, hatodik a kilencedikről feltörő Erik Rost.


Az 5. napi férfi pálya Mats Troeng útvonalával

A női győztes viszi a jackpotot, naponta 5.000 koronát plusz a végső győzelemért 100.000-et, ami magyar pénzben, mivel időközben 25 Ft-ra ment föl a korona, összesen 3.019.354 egység. Szegény Martinnak be kell érnie 105.000-rel, azaz 2.643.227 Ft-tal. Emil lenyúlt egy tizest, William Lind egy ötöst.
Lenkei Zsolt, sajnos úgy tűnik, disq-zott az utolsó napon. Célideje alapján a 30. helyen ért be, a részidők, amiből több derülhetne ki, még nem elérhetők.
A "sima" elitben, a finn Rajamäen Rykmentti színeiben versenyző Kerényi Máténak viszont ma ment a legjobban, a 14. időt futotta, ezzel összetettben egy helyet jött előre, a 20. helyen zárt.
Sok más magyar is indult, eredményeik elérhetők, ha az eredménylistában például Kerényi Máté (kategória H21 ELIT) neve mögött az "Ungern" feliratra kattintunk.

Eredmények
Svéd tévériport

3 megjegyzés:

  1. Sajnos amikor Monspart Saci nyert O-ringent a hetvenes évekban, vagy amikor a kilncvenes évek elején Oláh Kati nyert etapot még nem voltak ilyen pénzdíjak.

    VálaszTörlés
  2. Ilyen pénzdíjak állítólag még sohasem voltak, a nemzetközi sajtó szerint ez rekord.

    VálaszTörlés
  3. Jó enneg a Troeng gyerekenek az űtvonala, ami még mutatja futott sebedséégét ls. Egyeneseben megfutototta 3:3 ezreket, a pontfogásoknál lelessult 7 km/pers főlé,de ezt követően újra pergette a mozorokat,

    VálaszTörlés