2009. július 29., szerda

Svéd sprint, norvég hosszútávú

Érdekes módon hétköznap, nevezetesen kedd este zajlott a svéd sprintbajnokság döntője a norvég határhoz közeli Strömstad kikötővárosban. A férfiaknál a nagymenők közül csak Emil Wingstedt indult, nyert is, 19 másodperc előnnyel. Azt mondta, szereti a városi sprinteket, ahol sokan vannak az utcán. A vébé-sprint nem ilyen lesz.


A férfi pálya a 2. helyezett Henrik Löfås útvonalával

A második helyen holtversenyben végzett Gösswein Csaba OK Linné-beli klubtársa, Henrik Löfås és a francia Frederic Tranchand. A francia állítólag átfutott a temetőn, ami tiltott területnek volt jelezve, ezért valaki óvást nyújtott be. A zsűri előbb helyt adott az óvásnak, ezután azonban a kontra-óvásnak is; ekkor érkezett egy rekontra-óvás, amit még nem sikerült elbírálni, így Tranchand ügye függőben van. Talán lesz szubkontra is, és a végén Fedák Sári dönt.
A nőknél az O-Ringenen harmadik, és a vébé-csapatból sokak szerint igazságtalanul kimaradt Maria Magnusson nyert, egy másodperccel Kajsa Nilsson előtt, aki a vébén csak váltót fut, sokak szerint szintén igazságtalanul.


A junior győztesek: nagy gyerek, kis fölény, kis gyerek, nagy fölény
(fotó: orientering.se)

A férfi junioroknál Kalle Johansson ikertestvérét, Erik Johanssont utasította a második helyre öt másodperccel. A női junioroknál a kb. 15 évesnek kinéző Beata Falk nagyon, 36 másodperccel megverte a junior-vb sprintbajnokát és felnőtt-vb-csapattagot, Jenny Lönnkvistet. Sokak szerint nyilván igazságtalan, hogy nem ő jön Miskolcra. Sokaknak nehéz a kedvére tenni.

A norvégok szombaton rendezik a hosszútávú ob-jukat. A vb-re utazók közül csak Anders Nordberg vállalta az indulást, szerinte két hét elég lesz a regenerálódásra a vb előtt. Lesz miből regenerálódni, mert mindenképp győzni akar, ugyanis ezen a távon norvég bajnokságon még nyeretlen. A mindössze tíz főből álló női mezőnyben komoly esélyekkel száll harcba a kolozsvári származású Fey Zsuzsa.
Nem tudni, milyenek viszont az esélyei az 50 éves Jon Bjørgumnak, aki H21-ben, a 24,73 km-es pályán méretteti meg magát, amúgy Dosek Ágoston-osan. Mindenesetre sok sikert neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése