2009. július 24., péntek

O-Ringen, 4. nap: ismét Helena és Emil

Az O-Ringen negyedik napján, középtávon a nőknél megint Helena Jansson győzött (annak ellenére, hogy vagy négy hibáról számolt be), és nagyon valószínű, hogy teljes tarolást visz véghez. A második helyen Emma Johansson végzett, több, mint két perc hátránnyal, harmadik Simone Niggli, szoros versenyben Johanssonnal. A vadászrajton Helenának majdnem öt perc előnye lesz (illetve van, midőn ezt írom, már küzdenek) Nigglivel szemben, aki után tízperces űr, majd Maria Magnusson következik. Nagy fejreállásnak kell történnie, hogy meglepő végeredmény szülessen.
A férfiaknál Emil Wingstedt középtávon is kicsit jobb volt az összetetett vezető Martin Johanssonnál, 19 másodpercet adott neki. Johanssonnak 3 és fél perc előnye lesz a vadászrajtos etapon, és mivel 80 perc körüli a pálya, itt még lehetnek izgalmak. A harmadik helyért is nagy lesz a harc: Jani Lakanen és Marcus Millegård 17 másodperc különbséggel rajtolnak, de mögöttük is kis időközönként jönnek a többiek.


A 4. napi férfi pálya Mats Troeng útvonalával

Lenkei Zsolt a négyes és az ötös pontra hibázott, így a 45. helyen végzett, összetettben egy helyet csúszott vissza, 27. helyről vághat neki az utolsó napnak. Kerényi Máté a nem-kiemelt elitben 29. lett, két helyet jött előre összetettben, 21. négy nap után.


Emil, a svéd válogatott játékosedzője, felajánlotta segítségét a jövőben vb-re pályázóknak

Emil Wingstedt egyébként blogol is az O-Ringenről, és meglepetésének adott hangot, amiért a férfiaknál ilyen nagy a különbség az első kettő és a többiek között. Ez azt jelenti, hogy az előre beválogatottakon kívül (Johansson, Wingstedt, David Andersson, Peter Öberg) a többieknek semmi esélyük sem lesz a vébén komoly eredményt elérni. Bár, mondja Emil, a nagy különbség azt is jelentheti, hogy a fentiek annyira jók, hogy dobogóesélyesek a Bükkben. Meglátjuk.

1 megjegyzés:

  1. Biztató, hogy még a menők is tudnak szöghibákat véteni. Toreng 8-9 és 10-11 átmenete.

    VálaszTörlés