2009. augusztus 10., hétfő

Euromeeting Svájcban

A svájci hatnapossal átfedésben került sor idén az Euromeetingre, a B-válogatottak találkozójára (ami tavaly Miskolcon volt). A hét eleji svájci özönvíz miatt itt is vészmegoldásra kényszerültek a rendezők: mivel a hosszútáv tervezett terepe -- ahol a hatnapos 4. napja lett volna -- nem volt elérhető, a középtáv terepén rendeztek két versenyt (a hatnapos résztvevőinek is, akiknek az utolsó napon maguknak kellett berajzolniuk a rajtban a pályákat, amiket az éjszaka folyamán terveztek nekik). A technikás terepen az nyert, aki a legkevesebbet hibázott, a középtávú középtávon a nőknél általános meglepetésre a francia Charlotte Bouchet, aki utolérte a második svájci Rahel Friederichet; a férfiaknál a finn Johan Bäckman, aki saját bevallása szerint érezte, hogy jól fog menni neki (mindazonáltal a hatnapos elitjének győztese, a helyi erő Benno Schuler ugyanezen a pályán három perccel jobbat jött).


A férfi középtáv pályája Henrik Löfås útvonalával

A másnapi hosszútávú középtávon két finn arany született, a nőknél Heini Wennman győzött (ismét Rahel Friederich előtt), a férfiaknál Antti Nurmonen verte több mint négy perccel a holtversenyben második két svédet, William Lindet és Marcus Millegårdot.
Az Euromeeting váltóval zárult, ahol a svájciak taroltak: a nők három és fél percet adtak a cseheknek, további felet a svédeknek, míg a férfiaknál az első két helyre a svájci egyes és kettes csapat jött be, a harmadikon a finnek végeztek. Az egyes csapat első futója a nagy Daniel Hubmann öccse, a nem is olyan kis Martin Hubmann volt.


Férfi váltópálya

A norvégoknak egyetlen középtávú bronzzal kellett beérniük, ezt csalódást keltő eredményként értékelik. A negyedik és tizedik helyek között azért elég sok norvég névvel találkozhatunk.

1 megjegyzés:

  1. A "kis" Hubmann indult a HK-án, 21E-ben találkozhat vele az Úri Közönség

    VálaszTörlés