2009. augusztus 15., szombat

VB-láz++++

A norvég csapatban sérülés miatt változás történt: a fiatal Siri Ulvestad helyett, aki lábsérülést szenvedett, a szintén fiatal Mari Fasting kap lehetőséget a sprinten.

A svájciak méltók hírükhöz, és egészen pontosan körvonalazták az eredményeket illető várakozásaikat. Elvárás, hogy minden számban minden svájci döntőbe jusson; a nőknél váltó-érem, egy egyéni érem, a többi egyéni számban egy top 6-os és egy top 10-es helyezés a cél; a férfiaknál minden egyéni számban érem (!), ezen kívül minden számban még egy tízen belüli helyezés. A férfi váltó (Rollier, Merz, Hubmann) és Hubmann egy egyéni számban bevallottan világbajnoki címre tör. A női váltó a 2005-ös felállásban szerepel (akkor világbajnokok lettek): Lea Müller, Vroni König-Salmi, Simone Niggli. A 40 éves, négygyermekes családanya Vroni (a finn kapitány, Janne Salmi felesége) főleg a váltó kedvéért vállalta, hogy idén is indul -- azért középtávon sem esélytelen tavalyi ezüstje után. Ha ezek a célok teljesülnének, az minden idők 3. legjobb svájci vb-szereplése lenne (a hazai 2003-as és a 2005-ös japán vb után, ahol Simone minden női aranyat megnyert -- itt nem fog, így a férfiaknak, főleg Hubmannak és Merznek kell nagyon eredményesnek lenniük).

Az osztrák Karin Leonhardt úgy utazott el Miskolcra, mintha hazajönne. Már a 2001-es junior vb-n is itt volt, és az idén is sokat edzőtáboroztak itt az osztrákok Dosek Ágoston vezetésével, aki, mint Karin írja, igazi Bükk-specialista.

Egyébként mindenki dicséri az Uni-Hotelt, ami az összes csapatnak szállást ad, csak a finnek meg a svédek laknak máshol.

1 megjegyzés:

  1. Nem véletlen, hogy Karin ezt írta Toncsiról. Kérdezzétek meg, hogy hány évig tájfutott itt!

    VálaszTörlés