2009. augusztus 2., vasárnap

Svéd hosszútáv, svájciak, sertésinfluenza, sífutó

A svédek is ezen a hétvégén rendezték a hosszútávú bajnokságukat, tömegrajtos formában. A norvég Nordberghez hasonlóan Wingstedt is vállalta az indulást. Sokáig vezetett is, de a végén görcsöt kapott, ugyanakkor hibázott, így megnyílt az esély Marcus Millegård előtt, aki nem habozott élni vele és 48 másodperccel verni a nagy Emilt. A célban Millegård élete legkeményebb versenyének nevezte a mait (2 óra 50 perces idővel nyert). A nőknél Emma Andersson győzött a pálya legvégén hibázó Annica Gustafsson és Maria Magnusson előtt.


Svéd hosszútávú bajnokság, férfi pálya Mats Troeng útvonalával
(forrás: Mats Troeng térképtára)

(A norvég hosszútávún a korábban említettem 50 éves Jon Bjørgum nem vallott szégyent, 4 óra 1 perces idejével 35. lett az 56 fős mezőnyben. A norvég férfipálya Henning Spjelkavik útvonalával elérhető itt.)

Véget ért a svájciak magaslati edzőtábora. Baptiste Rollier úgy véli, a képek minden szónál többet mondanak.

Tetőfokára hág a sertésinfluenza-hisztéria Norvégiában. A Konnerud IL nevű klub által rendezendő Hovedløpet nevű versenyen és a hozzá kapcsolódó edzőtáborban az egészségügyi hatóságok tanácsára alkoholos kézmosószert helyeznek ki a csapokhoz, néhány programpont, ahol sokan jönnének össze kis területen, elmarad, a kilincseket naponta többször fertőtlenítik, különösen figyelnek az asztmás, cukorbeteg és más rizikócsoport-béli résztvevőkre. Azt is fontolóra vették, hogy esetleg elmarad az edzőtábor, de végül hősiesen vállalták, hogy még szájmaszkokat is beszereznek.

Az idei Novy Bor-i ötnaposon H21B-ben rajthoz áll Lukáš Bauer sífutó, a legutóbbi téli olimpia 15 km-es klasszikus stílusú versenyének ezüstérmese. 2005-ben is indult, akkor megnyerte a H21C-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése