2009. augusztus 3., hétfő

A nemzetközi helyzet fokozódik

Jónéhány svájci válogatott elindult a svájci hatnapos első napján, a sprinten, amit Schwyz városában rendeztek. Esett az eső, de ez nem zavarta a menőket menőségük kiélésében. A hölgyeknél Simone Niggli távollétében Caroline Cejka győzött Lea Müller és Vroni König-Salmi előtt, a férfiaknál Hubmann-Merz-Schuler sorrend alakult ki. Keddtől Miskolcon végzik az utolsó simításokat a svájciak.
Lapzárta után érkezett a hír, hogy a Forrai testvérek is a rendezők és a Muotatal vendégszeretetét élvezik. A sprintfutamon Gábor 52., Miklós 74. lett az erős elitmezőnyben.


Svájci hatnapos, az 1. napi férfi elitpálya Daniel Hubmann útvonalával
(forrás: Daniel Hubmann honlapja)

Hangulatos tv-riport Hubmann versenyéről ékes schwitzerdütsch nyelven (fölülről a 7. klip)


Marianne Andersen a második napot is nagy fölénnyel nyerte a vb előtti utolsó, norvégiai versenyén. Mint az opn.no riporterének elmondta, bizakodással tekint a vb elé. Nincs még csúcsformában, de az lenne a baj, ha már ilyen korán abban lenne.


Véget ért a kombinált Szlovák Nagydíj-Szlovák Karszt kupa. Sokan nem indultak el minden napon; a férfi elitben Dénes Zoli kitartása jutalmaként kicsire a dobogótól a negyedik helyen végzett, győzött a brit Graham Gristwood. Szabó Bandi az utolsó napon a harmadik legjobb időt futotta. A szlovák Michal Krajčík nem indult utolsó nap, és egyébként is versenyen kívül teljesítette a pályákat, de három nap után a második legjobb idővel állt összetettben. Érdemes lesz figyelni rá a vébén.
Női elitben Simon Ági szintén negyedik lett. Anne Margrethe Hausken nyert, akitől Őry Eszter a harmadik napi középtávon csak három és fél percet kapott, szép eredmény.

A Szlovák Nagydíj összetett eredményei


A vb-csapatokba be nem fértek tájfutásközeli élményekkel vigasztalódnak. A svájci David Schneider hegyi futóversenyekbe öli felszabadult idejét és energiáját, és nem megy neki rosszul. A Grossglockner Berglaufon negyedik lett (nem a Glocknerre kellett felfutni), a Thyon-Dixence futóversenyt megnyerte. Programja a Siere-Zinal versennyel folytatódik, azután Norvégiába utazik a Skåla Opp nevű versenyre, ahol tengerszintről kell az 1848 m magas Skåla csúcsra felfutni, mindössze 8,2 km távon. (Ennek a versenynek örökös győztese az év elején egy futótúra során életét vesztett norvég válogatott tájfutó, Jon Tvedt.)


Skåla Opp -- a cél


Az osztrák Felix Breitschädel pedig a Primal Quest nevű amerikai kalandversenyre készül. 965 km gyalogosan, biciklin, kajakban és még ki tudja, hogy.

4 megjegyzés:

  1. Azért az N21A-ban fölényesen győztes kínai Ji Li teljesítménye sem rossz (minden nap nagy fölénnyel nyert a Szlovák GP-n). A tavalyi csehországi VB-n mind a sprinten, mind hosszútávon döntős volt, s tagja volt a 7. helyezett váltónak is (akik a mi lányainkat is megelőzték).

    VálaszTörlés
  2. Igen, jó, hogy mondod, akartam írni, csak elfelejtettem. Azt hiszem, a magyar lányok elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, ha váltóban idén visszavágnak a kínaiaknak.

    VálaszTörlés
  3. Ha jól emlékszem ott kinn a Cseh VB-n mondták, hogy ez a kínai lány indult az olimpián 10000 méteren vagy 5000-en már nem emlékszem....

    Szaki

    VálaszTörlés
  4. Igen, és Makria Évi hamar kiderítette, hogy doppingvétség miatt eltíltásra is került pár éve.
    nemelek

    VálaszTörlés