2009. augusztus 25., kedd

Ez + az

Nem tudom, lezártnak tekinthető-e a váltó ügye: a francia szövetség honlapjáról kiderül, hogy a franciák tiltakozásukat fejezték ki az IOF elnökénél a versenyen hozott döntés  (az eredmények kihirdetése) ellen. Szerintük az lenne a legjobb, ha az eredményeket megsemmisítenék, és nem is rendeznék újra a váltót -- azzal állítanánk méltó emléket Johansson megmentőinek, ha 2009-ben a férfi váltónak nem lenne eredménye. Szerintük az IOF-nek vennie kéne a "politikai bátorságot", és meg kéne tennie ezt a lépést. (A svájciak egyébként nem akarták átvenni az aranyat, de a rendezők meggyőzték őket, hogy mégis vegyék át.)

Nem csak Johanssonnak esett baja: az osztrák Gernot Kerschbaumer blogjából kiderül, hogy csapattársa, Markus Lang nagyot esett a váltón az átfutópont az után, és elég komolyan megsérült a válla -- ennek ellenére hősiesen végigküzdötte a pályát. Anders Nordberg sem futóképes jelenleg: három öltéssel kellett összevarni a térde alatti sebet, amit a hosszútáv döntőjén szerzett. A sprint döntőn is jónéhányan vérző lábbal értek célba, ez állítólag egy szögesdrótnak köszönhető.

Katri Lindeqvist nagyon csalódott a középtávon elért 22. helye miatt. "Talán még jövő héten a Huippuliiga-döntő, talán szeptember végén a svéd váltóbajnokság, ha beférek a csapatba, bár meglehet, addigra már el leszek hízva..." -- spekulálgat hüppögve a finn leány.

Graham Gristwood viszont nagyon elégedett a hosszútávon elért 9. helyével. A meglepetésére megnyert selejtező után is csak álmodni mert arról, hogy tízbe kerül. Persze ahhoz, hogy az álom valóra váljon, az is kellett, hogy Thierry Gueorgiou 50 perc után utolérje -- meg az is, hogy el tudjon futni vele. Ez majdnem a legvégéig sikerült, Tero az utolsó brutális emelkedőn rakta le a népszerű GG-t, aki a 9. hellyel holtversenyben minden idők második legjobb brit hosszútávú férfi-eredményét érte el (Jamie Stevenson volt 8., 9. és 10. is).

9 megjegyzés:

  1. Minna Kauppi a banketten törte el a lábát, valami lépcsőről való leugrás közben.
    Ha igaz a hír.
    Az Egyetem aulájának szobrai épségben megoszták az est történéseit. A 91-es junior VB-n a csanyiki szállás poroltói látták kárát az önfeledt mulatozásnak.
    Nemelek

    VálaszTörlés
  2. Amikor én eljöttem a bankettről Kauppi már nagyon dülöngélt, azt is mondhatnám, hogy tökrészeg volt.

    VálaszTörlés
  3. Mi ez pletykalap,elég izléstelen!

    VálaszTörlés
  4. Miért? Hálószoba titkokról még nem is írtunk. Beszélgethetünk a szakmáról is, de azt mindenki kerülgeti mint a forró kását.
    Nemelek
    Ui. Oyvin Thon is táncolt banketten az asztal tetején és onnan dobálta naranccsal a nagyérdeműt. Morten Berlgliának olyan zakója volt aminek 10-12 belső zsebe volt, amiben különböző laposüvegek rejtőztek, mind mind más nedűt rejtve.

    VálaszTörlés
  5. Dehogy ízléstelen, én nagyon élvezem. Legalább látszik, hogy van élet a versenyen túl is. Ne legyünk álszentek, a tájfutás nem csak aszketizmusból áll. Akkor nem is csinálnám. :))

    Azt lehet tudni, hogy Minna Kauppi mit csinált a lábával a sprint döntőben? Úgy nézett ki, mint a ki befutott az oroszlánketrecbe... Ez volt az a bizonyos szögesdrót?

    VálaszTörlés
  6. Fanni lába is véres volt. Az Ő elmondása szerint belefutott egy jó kis hazai szederindás hármaszöldbe. Így járt több külföldi is, tehát nem zögesdrót okozta a sérüléseiket. Volt olyan versenyző aki az átfutást követően "vérzett" el.
    Jó lenne látni az útvonalaikat!
    Nemelek

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom már, hol olvastam a szögesdrótot. Lehet, hogy egyedi eset volt, és a többiek a szederben tépték meg magukat.

    VálaszTörlés
  8. Meg lehet nézni az útvonalaikat. Ez alapján Kauppi két sima hibával maradt le, nem a bozót miatt. Egyszer ment közelébe egy 3aszöldnek, de ott is ösvény vezetett át. Ezek után nem tudom, hol szaggatta meg magát.

    VálaszTörlés
  9. Visszatérve a váltóra.
    Érdemes elolvasni Less Áron hozzászólását a www.attackpoint.org-on (angolul), illetve a szenvedő fél (Martin Johansson) beszámolóját: http://www.martin-johansson.se/nyheter/139.
    Zetor

    VálaszTörlés