2009. augusztus 13., csütörtök

VB-láz++

Audun Weltzien a felkészülés utolsó napjait horgászással töltötte Észak-Norvégiában. A tavalyi norvég bajnokságon nyerte a horgásztúrát. Lazacot akart fogni, de idén nem harap a lazac, mert túl meleg van. Audun reméli, a vb-n valami csillogó azért a horgára akad.

A csehek eléggé bizonytalanok várható eredményeiket illetően. A tavalyi hosszútávú világbajnok Dana Brožková majd két hónapig Achilles-gyulladással küszködött, húga, a tavaly középtávon bronzérmes Radka Brožková nyár elején fedezte fel, hogy vérszegénységben szenved, a középtávon ezüstérmes Michal Smola szintén sérülésekkel küzd, hetek óta nem edz rendesen. Bíznak viszont az évek során magát az élmezőnybe felküzdő Eva Juřeníkovában, Jan Procházkában és a sprintmenő Tomáš Dlabajában. Meg a mindig veszélyes váltóikban.

Nagyon informatív az új-zélandiak blogja. Greg Flynn azt írja, nehezen észleli a határozott jelleghatárokat meg a jellegfákat a terepen, és már másodszor jelenti ki, hogy a szénégetőhelyeket egyáltalán nem kéne jelölni (ezzel egyébként egyetértek, futás közben, ha nincs rajta pont, lehetetlen egy kis sík semmit észrevenni), továbbá azt tapasztalta, hogy a tisztások tele vannak csalánnal. Ezen kívül arra jutottak, hogy a töbrök között a legegyenesebb út a legcélravezetőbb. Valamint remélik, hogy az Uni-Hotel ágyai is olyan kényelmesek, mint a diákszállóéi, amiben eddig laktak, mert ilyen kényelmes ágyakkal évek óta nem találkoztak. (Érdemes megnézni a blogon kicsit lejjebb lévő videót is, a vége felé különböző pontfogási stílusokat karikíroznak ki a víg szereplők.)

Az ausztrál lányok is szorgosan blogolnak, Grace Elson állítólag két kígyót (valószínűleg siklót) is látott az erdőben az első edzésen. Továbbá tetszik nekik a zacskós joghurt, és Hanny Allston az idén rövid hajjal szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése