2009. augusztus 11., kedd

VB-láz+, és Füzy Anna 6.

Már mindenki tudja, de oly szép ismételgetni: Füzy Anna hatodik lett Izraelben a tájkerékpár-vb középtávján! Valószínűleg részletes dicshimnusz várható Marosffy Dani blogján, aki szintén böcsülettel helytállt az aszaldában, és az 50. helyen végzett. Jól mondja Kelemen Janó a levlistán, Anna megadta a jövő hét alaphangját.

Hangolnak az új-zélandiak is, immár Miskolcon; ők négy férfiút delegáltak az idei nagy találkozóra. A háttérben egyébként dán-új-zélandi összeesküvés szálai sejlenek fel, mivel a sprintmenő Ross Morrison barátnője legjobb tudomásom szerint Maja, aki dán (de semmi egyéb köze a válogatott Maja Almhoz), ezen kívül a vb alatt nem más lesz a csapat mentora, mint a tájfutó sztáredzők sztáredzője, a sztárklubok sztárklubjának, a Halden SK-nak jelenlegi vezetőedzője, akit a korábbi Østmarka OK-s magyar különítmény (Gösswein Cs., Józsa G., Zsebe I.) testközelből van szerencsés ismerhetni: maga a nagy Kennex, azaz Kenneth Buch, aki, láss csodát, szintén dán nemzetiségű. Őt pedig nem más ajánlotta be a távol-délieknek (vagy azokat neki), mint Carsten Jørgensen, az ugyancsak dán születésű táj- és mezeifutó-fenomén, aki feleségével és két gyermekével Új-Zélandon tengeti szenior éveit.


Chris egy világbajnoki címért még bepiszkolódni is hajlandó
(fotó: Michael Smithson)

A csapat tagja Chris Forne, aki minden bizonnyal szintén járt már Dániában, de nem erről nevezetes, hanem arról, hogy kalandversenyzésben és rogainingben (24 órás pontbegyűjtés) is van világbajnoki címe. Most nagy szerényen tájfutásban jelentkezett be egy hasonlóra, és ami azt illeti, valami jelentős eredményre azért nem egészen esélytelen, igazolja ezt a nemrég véget ért svájci hatnaposon szerzett harmadik helye is. Emily barátnéjával tett kalandozásaikról blogot is vezetnek, sok képpel, érdemes lapozgatni.

Ha már a dánoknál tartunk, Tue Lassennek az ad önbizalmat, hogy megjavította rekordját a Bækkelaget nevű klub tesztkörén, ami 7,5 km 450 m szinttel. 33:28-ról 33:18-ra javult, és rögtön elkezdett középtávú top 20-ról meg váltó top 10-ről beszélni. Kiderül, mi ennek a realitása.

A norvég Marianne Andersen a pályakitűző felkérésére már korábban tesztelte a hétvégi Hovedløpet H16-os pályáit, és most alkalom nyílott az idők összemérésére. Röviden összefoglalva: Marianne kikapott a suhancoktól. Sprintben 11:24-et jött a győztes, M. 12:20-at, ez csak a hatodik helyre lett volna elég. Normáltávon azért szorosabb a verseny, itt Tommi Luchsinger 43:01-e csak fél perccel jobb a nőmenő 43:36-jánál. Persze, mint mondja, hibázott is, meg akkor nem is voltak kint bóják stb. stb. Sok ilyet hallottunk már. Reméljük, azóta összeszedte magát egy kicsit, mert ez a magyar lányok ellen kevés lesz.

A lett Martins Sirmais a(z) [reklám] nevű cég új tájfutócipőit teszteli, amit nem mások terveztek, mint a kitűnő svéd tájfutók, a vb-n is bármire esélyes Peter Öberg és jóbarátja, Erik Öhlund. A garázsban kísérletezgettek, új meg új cipőket eszkábálva, míg ki nem alakult az, amiről álmodtak. S csodák csodája, a(z) [reklám] nevű cég hajlandó volt egészen a gyártásig vinni a dolgot. Meglehet, a vb-n már kapható is lesz Peter és Erik [reklám] márkájú csudacipője.

Nem csak a svájciak, de a bolgár Kiril Nikolov és Ivan Sirakov is magaslati edzőtáborban készültek, a Rila hegységben. Ivan blogján a sok hasizom mellett az edzésekről is van pár szó.

2 megjegyzés:

  1. Ross Morrison barátnője valóban dán és Maja, de Bramming névre hallgat.

    VálaszTörlés
  2. Ezt hívják úgy, hogy benéztem. :-)

    VálaszTörlés