2009. augusztus 5., szerda

Thoresen optimista

A norvég szövetségi kapitány, az ötszörös világbajnok (háromszor egyéniben, kétszer váltóban) Petter Thoresen a norvég szövetség honlapján megjelent interjúban bizakodva tekint a vb elé.


Vidám kapitány
(fotó: orientering.no)

Az idei világkupa első, finnországi fordulója nem sikerült túl jól a norvégoknak (ezt egyébként a kitűnő norvég szpíker és rendező, Jørn Sundby meg is jósolta az orienteering.is nevű honlapon, amiért megharagudott rá munkaadója, a norvég szövetség; azóta nem jósol, pedig érdekes lenne tudni, kikre tippel a vb előtt). A második, Oslo-közeli forduló azonban összejött nekik: egy győzelmet, három második és egy harmadik helyet szereztek.
Thoresen szerint három tapasztalt versenyző, Marianne Andersen, Anne Margrethe Hausken és Anders Nordberg éremesélyesként áll rajthoz. Van a csapatban további három "outsider", akik meglepetést okozhatnak: Elise Egseth, Carl Waaler Kaas és Audun Weltzien. Jól megy az idén Øystein Kvaal Østerbø-nek is. A férfi váltóban a 2006-os középtávú világbajnok Holger Hottnak, a nőiben Betty Ann Bjerkreim Nilsennek (aki nem csak tájfutásban, de sífutásban is kétszeres junior világbajnok!) fontos szerepe lesz Thoresen elképzelése szerint. És a fiatal Ingunn Hultgreen Weltzien, valamint a két évvel ezelőtt juniorban még verhetetlen Olav Lundanes sem esélytelen a jó szereplésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése