2009. augusztus 29., szombat

Kishírek a nagyvilágból

Végre képek és videó minden nemzetközi verseny várva-várt fénypontjáról, a bankettről! A litvánok blogján látható a három hős megmentő csapatainak rendezett dicsőségváltó, amit, ha jól látom, a franciák nyertek (egy francia férfi nagyvilági könnyedséggel mozog a harisnyanadrágok és ruhafogasok világában is!). Fotókat is föltettek ugyanerről.

Folyik a norvég sprintbajnokság, amin Anders Nordberg nem indul, mivel a hosszútávon beszerzett térd alatti sebe mellé még a láz is elkapta. Sajnálja, mert csak a sprintarany hiányzik norvég bajnoki éremkollekciójából. Ott van viszont a fiatal Olav Lundanes, aki a vb-n sprint-negyedik és hosszútáv-hetedik helyével immár szilárdan megvetette a lábát a felnőtt élmezőnyben is; örül is neki rendesen.

Thierry Gueorgiou hírül adta, hogy 2011. aug. 17-ei határidővel (azaz jövőre Norvégiában vagy azután Franciaországban) hosszútávú világbajnok akar lenni. Azért nyilván a középtávot se fogja elhanyagolni.

Minna Kauppi, miután a hosszú selejtező után közölte, hogy a döntőkben verhetetlen lesz, mindösszesen egy bronzot gyűjtött be hosszútávon meg még egyet váltóban. Ez kevés, ezt mondja el kb. 22 szavas angol nyelvű vb-összefoglalójában a honlapján. Finnül azért bőbeszédűbb; amennyire a gépi angol fordításból ki tudom venni, talán mégse tört el a lába a banketten.

Valentin Novikov szokásosnál halványabb egyéni eredményei annak köszönhetők, hogy a vb előtt három hétig antibiotikumot kellett szednie a középfülgyulladására. Azt is elmondja, hogy a váltó másnapján, miután hallották, hogy a svájciak vissza akarják adni az aranyérmüket, ők is vissza akarták adni az ezüstöt, de látva, hogy senki nem adott vissza semmit, nem akarták azzal bolonddá tenni magukat, hogy ők visszaadják, mások meg nem. Bizonyos Oleg Koptelov pedig azt állítja az attackpoint.org fórumán, hogy az, hogy a szpíker nem hivatalos információként bemondta, hogy az orosz első futó DSQ-val szerepel a listán, negatívan befolyásolta az orosz harmadik futó, Andrej Hramov teljesítményét. Ez nem tűnik valószínűnek, mivel percek alatt kiderült, hogy mégsincs diszkó -- ugyanakkor Hramov mintha tényleg ernyedtebben mozgott volna a szokásosnál. Lehet, hogy 40 perc alatt nem jutott el hozzá az információ? Akkor valószínűleg igen meglepődött, mikor a disq helyetti hatodik hely helyetti második helyre futott be.

Az angliai Derby városának közelében októberben rendeznek egy versenyt, aminek terepét azután egy héten belül letarolják. A kukoricakombájnok.

3 megjegyzés:

  1. A kukoricás ötlet nem újkeletű, de a megvalósítás az elsők közé teszi a rendezőket. A magyarországi felnőtt EB-ről hazautazóban tértem be balatonfenyves előtt egy kukoricás labirintusba anno. Dettivel és Bálint fiammal vágtunk neki a térkép nélküli keresésnek és több mint két órát töltöttünk el a "tengeriben", kis feleségem nagy bánatára. Mivel alakítják (vágják)ki az utcasorokat??
    nemelek

    VálaszTörlés
  2. Meglepetésemre kiderült, hogy Amerikában egész iparág épül a kukoricalabirintusokra (ld. pl. http://www.cornfieldmaze.com). A Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_maze) szerint többféle módszert alkalmaznak az utcák kialakítására: gyomirtót, rotációs kapát, kaszálógépet. Vágásnál a lényeg, hogy gyökfőben kell elvágni, hogy ne nőjön újra.
    Jó kis pálya látható itt:

    http://okansas.blogspot.com/2005/10/town-was-basically-maze.html

    VálaszTörlés
  3. Erdőkben lehet, hogy szegényes ország vagyonk, de temgerink az rahedli sok van.
    Jó most már tudom, hogy mivel alakítják ki, de mivel mérik fel, jelölik ki ezeket a kacifántos alakzatokat?
    Jövőre már nem kell szervezni buszos túrákat Velencébe, megcsináljuk a várost terepét egy kukurica táblában. (Idegenforgalom szempontból csődbe juttatjuk a lagunák városát.)
    nemelek

    VálaszTörlés